Wedstrijdreglement Heren Hoog & Laag - Blauw Wit Oldebroek

Wedstrijdreglement Heren Hoog & Laag

Het beachvolleybaltoernooi 2021 wordt gespeeld met teams bestaande uit twee personen

Voor de Heren Hoog & Laag 2 tegen 2, wordt gespeeld volgens de NeVoBo-beachspelregels. Hieronder zijn naast enkele algemene regels en in het kort de beachvolleybalregels toegelicht.

Algemene volleybalregels tijdens het toernooi

  • Veldgrootte

Er wordt gespeeld op een veld van 8 bij 16 m, de aanvalslijn ontbreekt. Iedere speler mag vanuit het hele veld aanvallen en vanaf de gehele achterlijn serveren. Het eerstgenoemde team begint met de service.

  • Nethoogte

Competitie Heren Hoog & Laag: 2,43 m

  • Tijdsduur wedstrijd

Een wedstrijd bestaat uit twee sets die beide maximaal 11 minuten duren. Start en einde set wordt centraal aangegeven. Bij eindsignaal rally uitspelen. De set eindigt als een van de teams 21 punten gescoord heeft. Time-outs zijn niet toegestaan.

  • Puntenverdeling

Per gewonnen set worden twee punten toegekend, gelijkspel in een set levert één punt op, een verloren set nul punten.

Voor een eventuele overgang naar de finale ronde zijn de volgende bepalingen van kracht: het team met de meeste wedstrijdpunten eindigt als nr. 1 enz. Bij gelijk eindigen geldt het puntensaldo, mocht dat eveneens gelijk zijn, dan is de uitslag van de onderling gespeelde wedstrijd bepalend. Is ook dat gelijk, dan moet helaas het lot beslissen. Deze regel geldt ook om te bepalen welke teams de  beste nr. 2, de beste nr. 3, enz. van de poules geworden.

  • Scheidsrechter en teller

Het team dat voor een scheidsrechter zorgt, voorziet ook in een teller bij de wedstrijd.

  • Sportiviteit

Het is bij beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te informeren over in- en uitballen, touchés, netfouten en dergelijke, als de scheidsrechter dit zelf niet kan waarnemen.

Voor de uitgebreide beach regels verwijzen we je graag naar de officiële website van de NeVoBo: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/regelgeving/spelregels/