Voorwoord - Blauw Wit Oldebroek

Voorwoord

Welkom!

Een bijzonder jaar ligt achter ons; één van de meeste gebruikte openingszinnen anno 2021 in columns en voorwoorden verwacht ik zo. Beperkende maatregelen hielden menigeen aan en in huis. De sporthallen waren gesloten, geen volleybaltrainingen, geen wedstrijden en geen beachvolleybaltoernooi in 2020. Binnen de mogelijkheden werd er nog wel gezocht naar een sprankje volleybalbeweging. Daar waar het weer kon en mocht werden 2-tallen gevormd en het 1,5 meter concept volleybal geïntroduceerd. Zo goed en zo kwaad als dat gaat binnen het volleybal. Het begrip online werken, het thuiswerken kreeg ook binnen de vereniging een nieuwe dimensie. De online video trainingen deden hun introductie en als vervanger van de plek in de kantine werd de huiskamer bingo in het leven geroepen. Allemaal surrogaat; veel van de volleyballers verlangen weer naar het ‘echie’. We zijn blij dat we in een situatie zijn beland waarin er weer veel mogelijk is. Gelukkig maar!

Ondanks de diverse beperkingen hebben we als vereniging een voorwaartse beweging weten te maken in het afgelopen jaar. Niks doen was nou eenmaal geen optie. De ambitie om een eigen beachvolleybal accommodatie te realiseren kreeg, mede door het toegestane buitensporten, een injectie😊  en is inmiddels werkelijkheid geworden. In een samenwerking met de Gemeente Oldebroek, de sportvereniging SOS en onder de bezielende leiding van onze eigen toernooidirecteur Martijn heeft Blauw Wit haar eigen beachvolleybal accommodatie gerealiseerd. Dank voor de inzet en samenwerking die op verschillende terreinen heeft plaatsgevonden.

Beachvolleybal! Dit jaar geen 2-daags beachvolleybal toernooi zoals we dit al ruim 10 jaar kennen, maar gewoon dubbelop! We hebben wat in te halen en daarom vier dagen lang beachvolleybal van jong tot …., beoordeel dit laatste zelf maar op zaterdag tijdens het toernooi van de heren. De jeugd trapt het toernooi af op woensdagmiddag en kent een heus regionaal karakter! Met deelnemers vanuit o.a. Elburg en Harderwijk zal er gestreden worden om de prijzen. Donderdags is het de beurt aan de dames en in een vol programma zullen ze vol aan de bak moeten om voor het donker klaar te zijn. Het weekend wordt vrijdagavond ingeluid met de wedstrijden van de recreanten en als afsluiter zal op zaterdag het internationale toernooi gespeeld worden voor de heren.

Ik ben blij om jullie weer te zien en wens jullie een fantastisch toernooi.

Namens het bestuur,

Wim Boerendans
Voorzitter Volleybalvereniging Blauw Wit