Nieuwe zeperd voor H1

By on januari 24, 2018

De mannen van Heren 1 hebben opnieuw verloren. Ditmaal ging het duel tegen HVV, dat tegen degradatie strijd, met 3-1 verloren. In het midweekse duel kwamen de Blauw Witten bijzonder zwak voor de dag.

Het was voor Heren 1 de 3e wedstrijd in een tijdsbestek van 8 dagen en het zoveelste midweekse duel van het seizoen. Wellicht is het een idee voor de bond om eens na te denken over een doordeweekse en weekendcompetitie.

Vanaf het begin was Blauw Wit niet bij de les, getuige de 13-4 achterstand in de eerste set. Hattem had nog een oude wijsgeer van stal gehaald die de Hattemers de tweede seizoenshelft moet behoeden voor degradatie. En gezegd moet worden dat HVV een aanmerkelijk hoger niveau wist neer te zetten dan in de heenwedstrijd. Al werd de thuisploeg ook wel geholpen door de gelatenheid van Blauw Wit.

Nadat de eerste set met ruim verschil verloren ging, leek Heren 1 zich te herpakken. De tweede set werd gewonnen en de derde set werd goed gestart. Helaas viel het kwartje bij de 25 punten in set 3 en 4 de spreekwoordelijke verkeerde kant op waardoor Heren 1 tegen een nieuwe, op voorhand niet verwachte nederlaag aanliep.

Voor de tweede nederlaag op rij zijn er diverse oorzaken te bedenken, maar een feit blijft dat Heren 1 twee wedstrijden op rij ondermaats heeft gespeeld en waarbij een compliment voor de tegenstander ook zeker op zijn plaats is. Voor de strijd om de eerste plek betekent dat Blauw Wit aanzienlijke schade heeft opgelopen. De schouders zullen de komende weken eronder gezet moeten worden om de lijn omhoog weer te vinden. Aankomend weekend zijn de mannen vrij. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Renswouw 2 op het programma.

About Webbeheerder