Nieuwe overwinning Heren 1

By on december 1, 2017

Heren 1 heeft de uitwedstrijd tegen Evoba’70 met 1-3 weten te winnen. In een wedstrijd waarbij de randtaferelen om de wedstrijd heen voor meer opschudding zorgden dan de wedstrijd zelf, kwamen de Oldebroekers als winnaar uit de bus (of de 4×4).

Onder het mom van ‘je komt nog eens ergens’ begonnen de mannen afgelopen donderdag aan hun tocht naar Ederveen. Wikipedia had verteld dat er in dit dorpje aan de rand van Veenendaal nog minder mensen wonen dan in de dorpskern van ons eigen Oldebroek (ja, het kan dus echt!). Gelukkig hadden enkele spelers de nodige werkervaring in deze regio opgedaan waardoor de selectie toch bij het plaatselijke dorpshuis wist aan te komen om een potje te ballen. Overigens overwegen enkele spelers om een 4×4 aan te schaffen vanwege alle inheemse wegen die dit seizoen bedwongen moeten worden, maar dat even terzijde. Laten we het houden op de charme van de eerste klasse.

Eenmaal aangekomen werd de accommodatie geïnspecteerd. Conclusie: een zeer pittoreske gymzaal met weinig ruimte om het veld heen en een plafondhoogte wat ongeveer de helft van de hoogte van de Talter haalt. Vergelijkbaar met de Van Sytzamalaan zeg maar (zie foto). Ook de charme van de eerste klasse.

Enfin, de mannen hadden het ermee te doen. Evoba’70 bleek een team dat al jarenlang samenspeelde in de lagere regionen van van de regio en sinds een tijdje hebben enkele spelers van Scylla uit Wageningen, die voorheen op divisieniveau speelden, hun heil gezocht bij deze vereniging, waardoor de mannen tot een stabiele middenmoter in de eerste klasse zijn uitgegroeid.

Blauw Wit was zonder de met griep gevelde trainer Erwin van de Werfhorst afgereisd en moest het ook stellen zonder Tom Barendse die vanwege een knieblessure aan de kant bleef. De Blauw Witten meeste even wennen aan de accommodatie, maar begonnen wel prima door de eerste set binnen te halen. Een ruime voorsprong werd bijna nog uit handen gegeven maar via 23-25 stond het 0-1 voor de Oldebroekers. Doordat de thuisploeg de achterstand van 7 punten in de eerst set bijna wist goed te maken, zat het in een flow. Via een sterke serviceserie van de belangrijkste spelers aan de kant van Evoba stond het al snel 6-0. Even later stond er zelfs een 13-4 achterstand op het scorebord. Blauw Wit schakelde nog wel bij, maar de inhaalrace kwam te laat (25-20). Dom en duur setverlies kan achteraf worden geconcludeerd.

Nadat de orde weer op zaken was gesteld tijdens de setwissel, was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de mannen. Er werd besloten om het tempo flink te verhogen om zodoende de conditie van de thuisploeg op de proef te stellen. Dat pakte goed uit en via 15-25 en 16-25 werd het 1-3.

Door deze overwinning blijven de mannen aan kop in de eerste klasse. Aanstaande maandag spelen de mannen een mooie pot voor de beker tegen Zeewolde 1 dat uitkomt in de 3e divisie. Aanvang is 21.00u in de Talter. Volgende week zaterdag staat het thuisduel tegen Swift’64 1 op het programma. Het eerste fluitsignaal klinkt dan om 14.30u.

About Webbeheerder