Jongens C grijpt kampioenschap in finaleweekend

By on april 23, 2017

Voor Jongens C was het dit weekend een echt finaleweekend. Voorafgaand aan het weekend stonden de jongens op de tweede plek en bij twee ruime overwinningen zou het kampioenschap een feit zijn. U leest het goed: Jongens C moest dit weekend twee wedstrijden spelen, uitwedstrijden nog wel. Eerst op vrijdagavond naar Olympia in Ochten en zaterdag de uitwedstrijd tegen SDS in Voorthuizen. Een echt finaleweekend dus.

Na meer dan een uur in de auto te hebben gezeten begonnen de jongens vrijdagavond aan hun eerste van de twee finalewedstrijden. De lange autorit zat de jongens blijkbaar nog in de benen, want de eerste set ging naar de thuisploeg. Dat was een domper. Maar Jongens C herstelde zich knap, won de tweede set met 7-25, de derde met 24-26 en de laatste met maar liefst 4-25! Een mooie 1-3 overwinning, maar wel een duur puntje laten liggen.

En dan wedstrijd twee tegen SDS, de nummer 3 van de ranglijst. Thuis werd er moeizaam met 3-2 gewonnen van deze tegenstander. Voorafgaand aan het duel had Jongens C 1 punt voorsprong op NVC, dat bijna gelijktijdig in actie kwam. Een 0-4 overwinning zou dus genoeg zijn voor het kampioenschap.

De opdracht was om verzorgd en goed te blijven spelen. Netjes de aanval opbouwen en alert zijn op de eerste en tweede ballen die vaak terugkwamen van SDS. Het bleek moeilijk te zijn om de bal aan de overkant aan de grond te krijgen, maar de eerste set beloofde veel goeds. Via 21-25 stond het 0-1 voor Blauw Wit.

In de tweede set sloeg de spanning toe. Blauw Wit ging foutjes maken en kwam niet meer in het eigen spel. SDS zette via 25-19 een 1-1 stand op het scorebord. Even was er een flinke teleurstelling bij de jongens, omdat NVC nu wel eens de kampioen kon gaan worden. Gelukkig kwam op het juiste moment de uitslag van de wedstrijd binnen: NVC had met 3-1 gewonnen en dus een set laten liggen. Een 1-3 overwinning was dus voor Blauw Wit ook genoeg voor het kampioenschap!

De zenuwen leken nog niet helemaal weg, want de winst in de derde set moest van ver komen. Bij een 20-16 achterstand werd er in de time-out besloten om alle remmen los te gooien en de servicedruk flink op te schroeven. En dat lukte! Blauw Wit bracht via 22-25 de stand op 1-2.

Nog een setje was er nodig voor het kampioenschap. De jongens waren los! Mooie aanvallen werden opgezet, goede serviceseries en er werd veel verdedigd. Bij 16-24 was daar het eerste matchpoint en dus het eerste kampioenspunt. SDS stelde het nog 1 punt uit, maar daarna was het raak. Via een mooie geplaatste bal werd het punt binnen gehaald en barste het feest los!

Na afloop werd er een feestje gevierd in de kantine van Voorthuizen. De jongens kunnen terug kijken op een heel knap finaleweekend waarin de zenuwen uiteindelijk goed werden bedwongen. Het kampioenschap is een mooie beloning voor de inzet en progressie die is geboekt!

Het laatste punt:

Bekijk hier foto’s.

About Webbeheerder