Heren 1 sterkste in verenigingsderby

By on februari 19, 2017

Sinds dit seizoen spelen zowel Blauw Wit 1 en 2 in de promotieklasse en dat betekent dat de teams elkaar in wedstrijdverband moeten treffen. Afgelopen zaterdag was het tijd voor deze kraker. ‘Oud tegen jong’, ‘een broederstrijd’, ‘Oldebroekse derby’; allemaal termen waarmee de wedstrijd vooraf werd aangeduid. En gezien de ranglijst had H2 de beste papieren (ze staan immers hoger dan H1). Maar dat liep net even anders..

De eerste set ging verdiend naar Heren 2. De ervaren ‘rotten’ maakten simpelweg minder fouten, creëerden meer servicedruk waarmee de pass van Heren 1 ontregeld werd. Heren 1 kwam wel beter in het spel, maar de locomotief was te laat op stoom gekomen: 21-25 voor het tweede.

In de tweede set kreeg Heren 1 grip op het spel van Heren 2. Met name door een sterke blokkering gekoppeld aan een tactisch goed verdedigingsplan, zorgden ervoor dat de uitspelende Oldebroekers moeite hadden om te scoren. Het spel werd voorspelbaar door de hoge servicedruk waardoor spelverdeler Eibert van Hattem veel de buitenkant moest opzoeken. H1 daarentegen had de zaken beter op orde en dankzij de goede serviceseries van verschillende spelers werd een 1-1 stand op het scorebord gezet (25-18).

De mannen van coach Dennis Veth waren niet plan om te stoppen. ‘De Afrikaanse sloopkogel’; Tom Barendse had zijn molenwieken omgebonden en was met maar liefst 7 blokpunten en 7 gescoorde aanvallen goed voor meer dan de helft van de punten van Heren 1 in die derde set. Heren 2 sputterde nog wat tegen met name via een aantal snoeiharde driemeteraanvallen van Wim Boerendans, maar Heren 1 had Heren 2 bij de keel en liet niet los (25-15).

In de laatste set ging de strijd in het begin nog gelijk op, maar door goed verdedigingswerk pakte Heren 1 al snel een voorsprong om deze niet meer weg te geven. Tom de Vries en Martijn Westerink konden op de buitenkant naar hartenlust scoren en Harold van Norel liet zien dat zijn handen toch echt wel goed kunnen staan in de blokkering. Bij Heren 2 was de pijp leeg en via 25-21 pakte Heren 1 de laatste set.

Achteraf werd dan ook gesproken van een verdiende overwinning voor Heren 1. Daarmee hebben de mannen 4 welkome punten toegevoegd aan het totaal, waardoor het gat met nummer 10 Volta geslonken is naar 1 punt (Volta heeft wel een wedstrijd minder gespeeld). Heren 2 blijft daarentegen keurig in de middenmoot staan, op een 5e plek.

About Webbeheerder