Heren 1 onderuit tegen VVH

By on januari 21, 2018

Heren 1 heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In een spannende strijd in de Talter ging VVH (4e op de ranglijst) er met een 2-3 overwinning vandoor.

Heren 1 moest het nog stellen zonder Tom Barendse en Martijn Westerink, maar na de mooie bekeroverwinning van afgelopen maandag waren de mannen ondanks de zeer krappe bezetting in de selectie, hoopvol gestemd. Echter, in de eerste set werd direct duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden voor de Oldebroekers.

De eerste set werd nog nipt gewonnen (25-23), maar de tweede set was voor VVH 4 (20-25). In de tweede set werd overigens geheel terecht een speler van Harderwijk naar de tribune gestuurd, nadat de speler in kwestie een poging had gedaan om de wedstrijdbal door het plafond van de Talter heen te schieten. Er zijn ook andere manieren waarop je kunt aangeven dat je het niet eens bent met een beslissing van de scheidrechter, maar dat terzijde. Ondanks de nodige consternatie was Blauw Wit niet bij machte om vervolgens de set naar zich toe te trekken.

Blauw Wit herstelde zich in set 4 met een 25-18 setwinst. Maar eigenlijk de gehele wedstrijd liep de side-out van Heren 1 niet. Met name op de buitenkant was er veel moeite om de ballen te scoren en ook serverend liep het niet zoals we van de mannen gewend zijn. De vierde set werd met 22-25 verloren. In de 5e set kon het kwartje beide kanten opvallen. Blauw Wit kreeg een matchpoint maar Blauw Wit verspeelde deze zelf weer. VVH verzilverde hun eigen matchpoint wel (14-16) en won daarmee de wedstrijd.

Een duur verlies voor Heren 1 dat nog wel aan de leiding blijft in de eerste klasse omdat de concurrentie dit weekend niet in actie kwam. Veel tijd om te balen is er niet, aangezien de mannen maar weer eens doordeweeks mogen aantreden. Dinsdag staat om 20.30u de wedstrijd tegen de eerste selectie van HVV in Hattem gepland.

About Webbeheerder