Heren 1 als koploper de winterstop in

By on december 20, 2017

De mannen van Blauw Wit 1 hebben afgelopen maandag de inhaalwedstrijd tegen E.S.V. 1 uit Elspeet gewonnen met 3-1 en gaan daardoor als koploper de winterstop in. Blauw Wit staat in punten gelijk met VVH, maar door een beter puntensaldo bezetten de mannen de eerste plek.

Het was een moeizame wedstrijd voor de Oldebroekers waarin geen beroep gedaan kon worden op de geblesseerde Tom Barendse en enkele spelers nog last hadden van de naweeën van griep. Met uitzondering van de laatste set ging de strijd telkens gelijk op. In de eerste set sloeg Blauw Wit nog tijdig het gat (25-19 winst) maar in set 2 en 3 kon het kwartje beide kanten opvallen. Mede doordat Blauw Wit erg slordig stond te spelen en de geboden kansen niet wist af te maken, werd er twee keer boven de 20 een voorsprong verspeeld. In de tweede set wist Blauw Wit dit nog recht te breien (26-24), maar set 3 werd onnodig verspeeld (31-33).

Desondanks herpakten de mannen zich in de 4e set en was het verschil in kwaliteit en conditie snel zichtbaar. Mede door een hoge servicedruk werd het pleit beslecht in Oldebroeks voordeel (25-12 winst). Wat overigens nog wel het vermelden waard is (of eigenlijk juist niet): de wedstrijd werd op verzoek van E.S.V. uitgesteld naar maandag i.p.v zaterdag omdat de tegenstander krap zat in de bezetting. Helaas namen de Elspeters geen enkele moeite om Blauw Wit te bedanken voor de gedane moeite. Wellicht typerend voor de tegenstander.

Door deze overwinning pakt Blauw Wit de koppositie en mag het zich winterkampioen noemen. Er staat zeker een boeiende 2e seizoenshelft te wachten want VVH 3 heeft in de eerste 11 wedstrijden ook 48 punten weten te vergaren en bezet dus samen met Heren 1 de koppositie. Nummer 3 Renswoude volgt op gepaste afstand met 39 punten.

De mannen vervolgen de competitie na de winterstop op zaterdag 13 januari. Er staat dan een uitwedstrijd tegen de beloften van Woudenberg (4e op de ranglijst) op het programma. Het thuisduel werd met 4-0 gewonnen. Ook wordt in januari de 3e ronde van de beker gespeeld waarbij Blauw Wit gekoppeld is aan Pauwervoll 1 uit Ermelo, dat in de promotieklasse uitkomt. Het betreft een thuiswedstrijd. Datum en tijd worden nog bekend gemaakt.

Voor nu wensen wij u namens Heren 1 prettige feestdagen en een gezond en sportief 2018 toe. Tot volgend jaar!

About Webbeheerder