De beslommeringen van ‘ut zesde’

By on november 7, 2016

Het is al weer een tijdje geleden dat we wat van ons hebben laten horen/lezen… Dus zo halverwege de eerste helft van het seizoen maar weer eens een berichtje op de site.

Heren 2 of in de Oldebroeker volksmond “heer’n Zes” bestaat uit een aantal oud eerste spelers die uit liefde voor de volleybalsport hun gympies uit de wilgen hebben getrokken en weer zijn gaan ballen. Het team bestaat uit 9 spelers wat op zich ruim voldoende is om het seizoen in te gaan. Verderop zult u lezen dat we niet altijd met 9 aan het begin van de wedstrijd staan. Het succes hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Het eerste jaar werden we fluitend kampioen in de tweede klasse. Ook vorig seizoen werd het kampioenschap in de eerste klasse behaald. Dit seizoen spelen we, net zoals heren 1, in de promotieklasse. Als voorbereiding op dit seizoen zijn er een tweetal oefenwedstrijden gespeeld tegen EVV heren 2 en Hellas heren 1. De oefenpotjes werden allebei gewonnen. Vol vertrouwen werd er vrijdag 23 september afgereisd naar Bathmen voor de eerste competitie wedstrijd tegen A.B.S. Laten we het er op houden dat het allemaal een beetje onwennig is. Er staat ineens ook een meneer met een fluitje tegenover de scheidsrechter. Het gaat allemaal toch iets sneller. We zijn zelf iets sneller moe. Kunnen er misschien geen 4 time-outs per set per team worden aangevraagd? Misschien kwam het ook wel dat Wilco en Niels niet aanwezig waren. We verloren onze eerste set in de promotieklasse met 25-7. De wedstrijd verloren we met 4-0. OEI, 1 gespeeld 0 punten. Valse start in de promotieklasse. Niet getreurd de week erop weer volop kansen tegen het vierde herenteam van Alterno. Het gaat al beter, we zijn met z’n achten. Sets worden niet meer zo makkelijk gewonnen. De eerste 3 winnen we met minimaal verschil (2 punten) de laatste set laten de mannen uit Apeldoorn lopen (25-13). YES 2 gepeeld 5 punten.

14 oktober uit naar Volta in Lelystad. Afwezig: Niels, Wim & Eibert. Zonder deze mannen worden er toch 2 punten meegenomen richting Oldebroek. We zijn BLIJ: 3 gespeeld 7 punten.

Nog nooit maar dan ook he-le-maal NOOIT wisten we uit bij Dynamo te winnen. Dynamo speelt in dat kleine, knusse halletje met dat 100 meter hoge plafond. We reisden die kant op zonder onze kersverse vader Jaap-Peter. Kleine kanttekening: onze veteraan G. Brouwer was niet fit, grieperig. Na wat flauwekul met een banaan, voor meer info raadpleeg Jaap-Peter, begonnen we de wedstrijd goed. wel verloren we de eerste set. Wonnen vervolgens set 2 en 3. De vierde set begonnen we veel te slap. 2-2, Spannend!

de vijfde set, tot 5-5 gaan we gelijk op en bij een 5-8 voorsprong wisselen we van helft. Pff… Gaan we onze eerste wedstrijd in het Omnisport centrum winnen? het wordt 6-10 vervolgens 9-12, dit gaat op winnen lijken. Jazeker 10-15! we winnen de wedstrijd met 2-3. Hiep hiep hoera. Daar moet op gedronken worden. MWAH: 4 gespeeld 10 punten.

Donderdag 24 oktober, NVC heren 1 komt op bezoek. Oude bekende Johan van Baaren (speelde 1 seizoen in heren1 van Blauw wit) met zijn teamgenoten waaronder een aantal ‘oude’ bekenden. WE ZIJN COMPLEET, Negen spelers lopen van en naar het net, stretchen iets of wat, gooien een balletje naar elkaar en beginnen in te slaan. Dit voelt vertrouwd, eindelijk compleet. Niet dat NVC niet kan volleyballen maar we zijn net iets beter, lees: meer ervaren. een 4-0 overwinning, yes, dit hadden we nodig. JIEHOE: 5 gespeeld 15 punten. We zijn een ‘middenmoter’. Nu degradatie verder dan ooit blijkt kunnen we met opgeheven hoofd naar de wedstrijden.

Zaterdag 5 november, met z’n zessen reizen we af naar Ede, voor een treffen met het eerste herenteam van TweeVV. Donderdag 3 november besluiten we om maar met z’n zessen te gaan. De vedettes Wim (last van een loopneus), Dennis (mag van ons met heren 1 mee) & Gert (heeft een miniscuul klein wondje aan zijn linker pink) laten we thuis. TweeVV staat staat net als ons op 15 punten uit 5 wedstrijden. We winnen de eerste set relatief eenvoudig. De tweede set verliezen we. Om vervolgens set 3 en 4 weer te winnen.

1-3 winst, met 6 spelers. JIPPIE: 6 gespeeld 19 punten. We bestormen de top 3. Er wordt gezegd dat sommige spelers uit de selectie van heren 2 alweer droomt van een bekertje op de mouw. Vooralsnog zijn we gevrijwaard van blessures en lijkt het allemaal wel goed te komen in de promotieklasse. We zullen op een later tijdstip nog wel eens een update geven over de beslommeringen van ‘UT ZESDE’

About Webbeheerder