Dames 2 gaat voor promotie

By on oktober 8, 2013

Inmiddels is het nieuwe seizoen begonnen en daarom is het tijd om kennis te maken met de nieuwe trainers van Heren- en dames 2. We hebben als eerste een gesprek aan geknoopt met Martijn Westerink, de nieuwe trainer van Dames. Maar eigenlijk is Martijn niet zo ‘nieuw’.

Martijn is immers al eerder trainer van Dames 2 geweest: “Aangezien ik de meeste van de dames al wat langer ken en sommigen al wel 6 of 7 jaar onder mijn ‘hoede’ heb gehad, probeer ik mezelf en de dames toch wekelijks te prikkelen met frisse opdrachten, zowel in de training als in de coaching” vertelt Martijn enthousiast.  “Ik vind dat het team voldoende kwaliteit heeft om 1e klasse niveau te halen. Aan mij de uitdaging om het spelniveau naar een hoger niveau te brengen, en door de juiste training en coaching de foutenlast naar beneden te brengen”, aldus de ‘nieuwe’ trainer.

Inmiddels zijn de dames goed aan het seizoen begonnen en hebben de eerste twee wedstrijden weten te winnen. De verwachtingen worden daarom ook niet aangepast. “ We willen veel wedstrijden winnen, door goed te spelen! Als de dames in goede doen zijn, steken ze met kop en schouder boven de 2e klasse uit. Ik probeer met de juiste training en coaching de dames dit niveau te laten halen. Moeilijk, want de onderste teams in de tweede klasse spelen een heel ander soort volleybal dan de teams bovenin. De opdracht is en blijft elke wedstrijd om zelf een hoog niveau neer te zetten, los van het niveau wat aan de andere kant van het net plaatsvindt”, verduidelijkt Martijn.

Natuurlijk zijn er in de competitie altijd andere kapers op de kust. “Na een jaar eerste klasse zijn de dames weer terug in de tweede klasse. We treffen veel tegenstanders uit voorgaande jaren, sommige teams zullen ook vast qua samenstelling zijn gewijzigd. Uit het laatste seizoen in de tweede klasse weten we dat o.a. ESV D1, Hellas D1 en Langhenkel/HEC D1 geduchte tegenstanders zijn. Deze teams gaan we aan het einde van het seizoen zeker terugvinden in de top 5.”

Over de vraag wat de doelstelling is, laat Martijn niets te wensen over: “Kampioen worden of in ieder geval promoveren. Gezien de verenigingsopbouw van Blauw Wit is het belangrijk naast een team in de promotieklasse (D1), een team in de eerste klasse te hebben. Er zijn voldoende kwaliteiten binnen de huidige selectie om dit te bewerkstelligen.” De huidige selectie van Dames 2 is groot. Met Carla Spronk en Rianne Bakker heeft Martijn de beschikking over een tweetal jonge, talentvolle spelverdeelsters. Op de diagonaalpositie heeft Martijn ook de keuze uit een tweetal spelers, namelijk de jonge Martine Spaan en de ervaren Moniek Veth.  Alien van de Schootbrugge, Gerdien van Hattem en Lisanne Spronk zijn de passer/lopers van het team. Greetje van der Linde en Marjolein Blaauw fungeren als middenspelers. Het is een team met een mix van jonge en ervaren speelsters. “We hebben na afgelopen seizoen afscheid moeten nemen van Elleke, een ervaren volleybalster met een krachtige middenaanval! Haar gaan we dit seizoen zeker missen. Verder zijn we op alle posities goed bezet en zijn er voldoende wisselmogelijkheden”, vertelt Martijn.

In de voorbereiding kon het één en ander beter. Martijn legt uit: “Onze seizoensvoorbereiding was te kort. Omdat er geen mogelijkheden waren om in augustus in de sporthal te kunnen trainen, hebben de dames pas vanaf september getraind! Veel te kort voor een selectieteam dat maar 1x per week traint. De inhoud van de trainingen is daarom erg intensief, veel acties, veel ballen spelen en krachttraining.”

De dames zijn inmiddels het seizoen begonnen en hopen u binnenkort te mogen begroeten tijdens een wedstrijd.

 

About Webbeheerder