Dames 1 strijdend ten onder

By on november 20, 2017

Afgelopen vrijdag reisde dames 1 af naar Apeldoorn om de competitie aan te gaan tegen VV Alterno dames 5. Zij fungeerden op de 12e en tevens laatste plek in de ranglijst. Een belangrijke pot dus, want er vielen punten te halen om zelf van de 8e plek in de competitie af te komen.

Goed gestemd de kleedkamer in en na wat tape werk en de gezamenlijke yell, kon de warming-up starten. Wat onsmakelijk speeksel onder de schoenen was nodig, want de zaal was spekglad. Nadat we wat grip hadden gekregen op de vloer en verkenning van de zaal kon de wedstrijd starten.

Rijk gaf ons een duidelijke opdracht mee voor de wedstrijd: “Alles van de vloer!”

De eerste set werd gestart met Lotte aan serve. Dit bleek een goede start, de eerste punten kwamen op het telbord. Helaas kregen we al snel een punt tegen en de set liep gelijk op. Een paar mooie aanvallen van onder andere Jasmijn werden afgewisseld met een paar mooie kill blocks van Marjolein en Sanne. Helaas kwam de pass niet altijd even goed aan, maar met doelstelling ‘alles van de vloer’ in de verdediging werd de eerste set gewonnen met 22-25.

De tweede set verliep minder goed. De strijdlust van de eerste set was een beetje zoek en de pass kwam niet meer. Gelukkig kwam er een mooie service serie van Gerrieke, waardoor we de voorsprong weer konden pakken. Helaas was dit niet van lange duur, de set verloren we met 25-18.

De derde set moest onze set zijn. We kwamen immers om te winnen van de nummer 12. Tijdens deze set werd duidelijk dat de tegenstander gebruik maakte van een paar speelsters van hoger niveau en de spelverdeelster zocht haar graag op voor de aanval. We hielden ons niet verloren en bleven vechten om de punten op zak te houden. Helaas mocht dit niet leiden tot winst van de set, we verloren met 26-24.

Ondanks dat er al twee sets verloren waren, probeerden we de strijdlust weer op te pakken voor de vierde set. “Dan maar een vijf setter”.
Ook hier bleek dat we de pass niet goed genoeg onder controle hadden en met een aantal foute service kwamen we weer op achterstand. Met de strijdlust die we in ons hadden lukte het ons toch om terug te vechten naar een stand van 24-23. Matchpoint voor de tegenstander, maar met service serie aan onze kant hielden we moed en zagen we winst aan onze voeten liggen. Na een korte rally floot de scheids, bij een bovenhandse driemeter aanval van onze kant, ineens af voor voetfout. Verbazing in het team en bij Rijk. Helaas, scheids beslist en de wedstrijd was verloren met 3-1.

Na een korte wedstrijdbespreking staan er weer leermomenten op papier om in de training mee aan de slag te gaan.

Aanstaande zaterdag krijgen we een nieuwe kans naar overwinning, thuis tegen Avior dames 2. Zij staan momenteel 4e in de ranglijst. Blauw-Wit blijft op de 8e positie staan.

U/ jij komt ons zaterdag 25 november om 16:30 uur toch ook aanmoedigen?

About Webbeheerder