Dames 1: het woord is aan de jeugd!

By on september 13, 2017

Voor het tweede jaar op rij is Rijk Binnekamp de hoofdtrainer van het eerste damesteam van Blauw Wit. In zijn eerste jaar handhaafden de dames zich keurig in de middenmoot van de promotieklasse en hierop moet dit seizoen voort geborduurd worden. We blikken met Rijk vooruit op het aankomende seizoen.

Het plan en de selectie:
“Het tweede jaar zal in het teken staan van het inpassen van de jonge meiden die vorig jaar al aan de selectie zijn toegevoegd”, vertelt Rijk. De selectie is dan ook nauwelijks gewijzigd. Anouk Kroes is in een lager team gaan spelen en Reinalde Nagelhout is de komende tijd nog afwezig vanwege een zwangerschap, het is de bedoeling dat zij in het loop van het seizoen weer deel uit zal gaan maken van de eerste damesselectie. Daarnaast bestaat de selectie uit de volgende namen: Marloes Franken, Marjolein Wolf, Gerrieke Kroon, Lotte Houben, Sanne van der Ziel, Alien van de Schootbrugge, Hanneke Dickhof, Nienke Spijkerboer, Jojanneke Schenk, Martine Spaan en Jasmijn Schenk.

Jeugdspelers klaarstomen
“De verwachting is dat de jeugdspeelsters de stap gaan maken naar een vaste waarde in het team en meer speeltijd gaan maken. Tevens gaan de speelsters van Meisjes A hun tweede training bij Dames 1 doen. Hierdoor proberen we ze voor het volgende seizoen klaar te stomen zodat we een zelfde sessie kunnen uitvoeren als we met de huidige jeugdspeelsters hebben gedaan”, aldus Rijk. Het team zit nog steeds in een opbouwfase. De doelstelling voor dit jaar is dan ook dit jaar handhaving. Rijk vertelt dat er een plan voor drie jaar ligt om van het jonge team een stabiele groep te maken.

Voorbereiding
Gezien de vroege start van de competitie en de gespreide vakanties was het moeilijk om een degelijke voorbereiding te plannen. Inmiddels hebben de dames een oefenwedstrijd achter de rug. Deze werd gespeeld tegen Reflex Kampen en voor Rijk was het een aangename verrassing wat betreft het spel van ‘de jonkies’.

Dames 1 moet maandag al aan de bak voor een bekerwedstrijd en aanstaande zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen Voorwaarts.

Dames 1 2017-2018

About Webbeheerder