Blauw Wit 1 zorgt voor stunt in de beker

By on december 5, 2017

De eerste herenselectie van Bakkerij Jonker – Blauw Wit heeft afgelopen maandag voor een daverende stunt gezorgd in de regionale beker door Zeewolde 1 met 3-2 te verslaan. In een ware thriller trok Blauw Wit verdiend aan het langste eind.

De Zeewoldenaren komen uit in de 3e divisie, twee niveaus hoger dan de Oldebroekers, maar namen de wedstrijd wel uiterst serieus door in de sterkst denkbare opstelling het veld te betreden. Beide teams kennen elkaar goed, want vorig jaar verloor Blauw Wit in nog tweemaal van Zeewolde in de promotieklasse. Daar waar Zeewolde kampioen werd en promoveerde, degradeerden de Oldebroekers. Op papier zou je verwachten dat de gasten wellicht een makkelijke avond stond te wachten, maar daar wist Blauw Wit een stokje voor te steken.

In de eerste set moesten de mannen duidelijk even wennen aan het niveauverschil tussen de eerste klasse en de 3e divisie. Het tempo lag een stuk hoger en ook het aanvalsgeweld was krachtiger. In die eerste set kwamen de Blauw Witten op een ruime achterstand (7-13), maar de thuisploeg kwam wel beter in het spel. Blauw Wit bleek bij machte om zich op te trekken aan het niveau van Zeewolde en kroop puntje voor puntje dichterbij. Desondanks ging de eerste set nog wel verloren met 22-25.

De stijgende lijn in het spel wisten de Oldebroekers door te zetten in de tweede set. Er werd een ruime voorsprong genomen (12-6) dankzij goed aanvalswerk op de buitenkant. Nu was het de beurt aan de gasten uit Zeewolde om het gat te dichten, maar Blauw Wit trok de set net op tijd over de streep met 25-23.

De derde set kende hetzelfde beeld. Blauw Wit pakte de voorsprong, maar liet Zeewolde terugkomen. Nu was de inhaalrace wel op tijd ingezet en viel het kwartje de kant van de gasten op (23-25). Dat was even een domper, maar Blauw Wit wist in die vierde set een tandje bij te schroeven. Andre Polinder verrichte in het achterveld de ene na de andere redding, wat Blauw Wit in een flow bracht. Eigenlijk verdient de gehele selectie een dikke pluim, want er werd ontzettend veel van de grond gehaald. Dat deed bij menigeen herinneringen uit het verleden boven komen. Via een duidelijke 25-14 stond er 2-2 op het scorebord.

Voor Zeewolde was dit weer een kleine opdoffer, want Blauw Wit nam direct een voorsprong van 3 punten in de vijfde set (5-2). Echter kwam Zeewolde weer terug, dat met name gevaarlijk was via de buitenkant. 8-7 bij de setwissel en vanaf daar was het een echte nek-aan-nek race. Harold van Norel leek de Oldebroekers naar de veilige haven te serveren, maar Zeewolde wist opnieuw terug te komen. Wel bereikten de Oldebroekers als eerste het matchpoint. Twee matchpoints werden nog weggepoetst door Zeewolde, maar bij 16-15 bracht een in het net geslagen driemeteraanval de beslissing. 17-15 en daarmee een sensationele 3-2 overwinning voor Blauw Wit!

Bekijk beelden van het laatste punt:

Na afloop werd er lovend gesproken door zowel het publiek als Zeewolde over het verdedigingswerk van Blauw Wit. Statistieken zijn er helaas niet, maar we kunnen wel concluderen dat dit de beste wedstrijd van het seizoen was qua verdediging van de Blauw Witten. De mannen zullen binnenkort in de koker voor de loting van de volgende ronde van de regionale beker belanden. Zodra de loting bekend is, zullen we dat op onze website vermelden.

Uiteraard zullen de mannen deze mooie overwinning een vervolg willen geven, maar al te lang is er niet om te genieten van deze puike wedstrijd. Zaterdag wacht namelijk het thuisduel met Swift’64 dat de achtste positie op de ranglijst bezet in de eerste klasse. Qua intensiviteit en tempo zal het even omschakelen zijn voor Blauw Wit, maar de knop zal om moeten om ook na zaterdag de koppositie te behouden in de eerste klasse. Aanvang van de wedstrijd is zaterdag 14.30u.

About Webbeheerder