Bekersprookje Heren 1 duurt voort door nieuwe verrassing

By on januari 16, 2018

De hoofdmacht van Bakkerij Jonker – Blauw Wit heeft in de derde ronde van de regiobeker voor een nieuwe verrassing gezorgd. Pauwervoll 1 uit Ermelo, dat een klasse hoger speelt (6e in de promotieklasse), vond maandagavond zijn waterloo in Oldebroek. Via een knappe 3-2 overwinning stoot Heren 1 door naar de achtste finales van de regionale beker.

Geert Spijkerboer was vooraf noodgedwongen aan de wedstrijdselectie van de Blauw Witters toegevoegd omdat Tom Barendse nog steeds kampt met een knieblessure en Martijn Westerink op het punt staat om vader te worden. Hierdoor was er een basisplaats weggelegd voor Sander Puttenstein en het was juist hij die met meerdere gescoorde aanvallen en blocks de toon zette in de eerste set. Blauw Wit startte goed en eiste de eerste set brutaal op met 25-21.

In de tweede was er eerst de voorsprong voor Blauw Wit, maar langzaamaan keerde het tij. Pauwervoll bleek een ervaren team en de gasten moesten het voornamelijk hebben van de diagonaalspeler die op belangrijke momenten de punten moest maken. Via 22-25 werd het 1-1.

In de derde set herpakte Blauw Wit het ritme. Er werd met meer lef geserveerd en ook blokkerend stond het een stuk beter dan in de voorgaande set. Via een duidelijke 25-16 pakte Heren 1 een 2-1 voorsprong. Noemenswaardig was zeker de rentree van Geert Spijkerboer die in het achterveld zowel passend als verdedigend nooit leek te zijn weggeweest. Alles leek erop dat de Blauw Witten de klus in 4 sets zouden klaren. Er was immers aan het begin van de vierde set een voorsprong van 4 punten, maar deze voorsprong verdween halverwege de set als sneeuw voor de zon. Pauwervoll bracht de stand op 2-2 via 23-25.

Wellicht was de 5e set onnodig, maar de jonge honden van Blauw Wit waren gretig om de winst binnen te halen. Bij de setwissel was er een ruime voorsprong (8-3) en deze werd door goed servicedruk en dito aanvalswerk alleen maar uitgebreid. Via 15-8 werd het 3-2 en daarmee wist Heren 1 voor een nieuwe verrassing te zorgen.

Door deze knappe overwinning gaat Blauw Wit de koker in voor de achtste finales. Voor het eerst na 5 jaar tijd reikt het eerste herenteam weer zover. In het seizoen 2012-2013 was voor de hoofdmacht van Blauw Wit de halve finale het eindstation. Het jaar daarvoor haalden de mannen de finale.
De loting van de beker zal eind januari plaatsvinden, uiteraard houden we u op de hoogte. Voor Heren 1 wacht zaterdag weer de competitie. Dan wordt er om 14.30u in de Talter gespeeld tegen VVH4.

About Webbeheerder